Известно е, че покривът на къщата играе ключова роля не само в естетическо отношение, но и по отношение на експлоатацията и дълголетието на всяка сграда. Ето защо трябва да сте много внимателни към избора на материали, тяхното качество и експлоатационен живот.

Подготовка на повърхността за херпес зостер
Ако сте избрали такъв материал като керемиди за покрив, тогава, на първо място, той трябва да отговаря на всички съвременни изисквания. Не е маловажен фактът, че преди да започнете полагането на покривни елементи, е необходимо правилно да подготвите самата основа, върху която ще лежат.

Основата за покрива може да се счита за плоска повърхност, направена например от дъски, и специална дървена щайга. За да създадете висококачествени подови настилки за гъвкаво покритие, можете да използвате материали като влагоустойчив шперплат, ПДЧ, както и ръбове и дъски с език и канал. Процедурата за монтаж на избрания материал трябва да се извърши в съответствие с инструкциите за монтаж на конкретен материал.

За да се осигури максимален експлоатационен живот на дървените елементи в покривната конструкция, те се третират със специални антисептици.

Монтаж на шперплат под мек покрив и подреждане на вентилация
Известно е, че покривната конструкция е постоянно подложена на натиск от фактори като вятър, дъжд или снеговалеж. Подобен ефект от външната среда има и върху самия мек покрив.

Съответно, дори при проектирането на самия покрив трябва да се вземат предвид всички тези фактори. И в крайна сметка, въз основа на всички изчисления, е необходимо да изберете дебелината на гредите и стъпката на нейното инсталиране, което може да осигури оптималната работа на цялата конструкция. И покривът може лесно да издържи на всякакви натоварвания.

Освен това е особено важно за работата на всеки покрив след полагането на мек покрив да се спазва оптималният температурен режим. Това е много важно в случай, че таванските стаи са оборудвани под нов покрив.

За да се поддържа оптимален режим, има средства като вентилация и вентилация. Благодарение на това е възможно да се избегнат проблеми под формата на прекомерна влага, мухъл и развитие на гъбички.

Полагане на допълнителен изолационен слой и други елементи
Ако покривът има значителен наклон, от около 12 до 18 градуса, тогава е необходимо да се постави друг слой върху почти цялата повърхност на покривния лист. Полагането се извършва отдолу и отгоре с припокриване.

Материалът се фиксира с помощта на поцинковани крепежни елементи, т.е. с помощта на поцинковани пирони с уголемена шапка. Всички места в областта на кръстовището с покрива се обработват с материал като битумен мастик.

Също така, преди да монтирате плочките, ако това е предвидено в проектната документация, е необходимо да прикрепите специални куки за монтиране на дренажни системи към всички греди.