Преди да продължите с монтажа на метални плочки, трябва да разберете определенията и понятията, да направите изчисления на цялата предложена работа и да закупите всички необходими материали. Ако собственикът не започне незабавно работа и профилът ще се съхранява известно време, тогава листовете трябва да бъдат преместени с летви, за да се предотврати образуването на корозия и ръжда. Да започнем с най-важното:

Изчисляване на покрива
Обикновено дължината на един лист плочки трябва да бъде равна на дължината на наклона на покрива, така че не е трудно да се изчисли необходимото количество покритие. Най-удобно е да правите изчисления от чертеж. За да бъде чертежът възможно най-точен, в допълнение към дължината на ръба на покрива и размера на наклона, проверете правилния периметър на покрива. Има ли правоъгълна форма?

Можете бързо и точно да изчислите необходимото количество метални плочки в Минск, както следва: дължината на корниза се разделя на ширината на листа от плочки. Изчислението трябва да включва марж, който трябва да стърчи над ръба на стрехите.

Работа преди монтажа
Преди започване на работа е необходимо да се извърши хидроизолация, топлоизолация, вентилация. Хидроизолацията е монтирана под щайгата. Хидроизолационното покритие се застъпва, като се започне от стрехите до билото на покрива, като се оставя място в горната част на покрива за вентилация.
Вентилационното устройство е направено на котата на покрива. Ако таванът на къщата не се отоплява, тогава от краищата се правят вентилационни прозорци.

Монтажна работа
Преди полагането на листовете се прави щайга на стъпки от 35 см. Монтирането на плочки с двускатен покрив започва от края, а покривът с форма на палатка е покрит от висока точка, от двете страни наведнъж.

Листовете са подредени по такъв начин, че ключалката на вълната да приляга плътно към вече монтирания лист. Ако покривът е монтиран от лявата страна, тогава под вече лежащия се монтира друг лист.

За по-точна работа няколко листа се закрепват заедно, след това се подравняват по корниза и след това листовете се закрепват по цялата дължина на теглича. На билото листът се закрепва с винт, след което се полага следващият.

Припокриването се фиксира отново с един винт в най-високата точка на вълната, плочките прилягат плътно. Отново се закрепват няколко листа и едва след това покритието се закрепва към щайгата. Закрепването се извършва с винтове в отклонението на вълната. Консумация на винтове на 1 кв. м около 8 бр. Застъпването на плочките е 25 см, като закрепването става във втората вълна. Уплътнителят се използва в припокриванията, уплътнителната лента се използва на билото.

Монтаж на скейт
Когато плочката е напълно монтирана и фиксирана, билото е монтирано. Под него се поставя уплътнителна лента. Лентата на скейта е фиксирана на всяка втора вълна на профила.

  • Полезни съвети
  • След приключване на монтажните работи монтирайте снегозадържателя;
  • преди да поставите плочките, трябва да ги боядисате;
  • когато извършвате монтажни работи, трябва да се движите внимателно по покрива, като стъпвате само върху кофражните ленти;
  • след закрепване, останалите чипове и гарнитури от покрива се отстраняват с мека метла;
    точките на закрепване са пребоядисани.