Покривът е важен конструктивен елемент на всеки дом. Той изпълнява не само естетически функции, но преди всичко предпазва сградата и нейните обитатели от екстремни климатични условия. Затова покривната конструкция трябва да бъде направена правилно и надеждно от професионален строителен екип. Ето нашите препоръки на какво трябва да обърнете внимание при избора на екип за изграждане на покривна конструкция.

Специализация и опит

Сред фирмите за покриви можете да намерите както такива, които изграждат всички видове покриви, така и такива, които са специализирани в изграждането на определени видове покриви. Когато избирате екип, на който да поверим изграждането на нашия покрив, трябва да обърнете внимание на сертификатите, които притежава потенциалният изпълнител.

Компанията, която може да се похвали с участие в обучения, организирани от браншови организации и производители на строителни материали, потвърждава по този начин своята загриженост за професионалното развитие на служителите. Това също доказва, че тя е в крак с новите тенденции. Предприемачите, които са запознати с най-новите решения, могат едновременно да дадат на клиента съществени и конкретни съвети.

Освен това, за да се уверим в опита на екипа, на който искаме да поверим изграждането на покрива, следва:

  • вижте снимки на завършени проекти,
  • лично да видите резултатите от работата, извършена от този екип,
  • събира обратна връзка от други клиенти, които преди това са наели този изпълнител.

Договор и гаранция

При избора на подходящ екип за изграждане на покривна конструкция, още преди започване на работа, трябва да се обърне внимание на подготовката и подписването на договор – за предпочитане с официално регистрирана фирма. Договорът винаги е надеждно решение и освен това доказателство за компетентността на изпълнителя. Договорът е особено важен при възможни конфликти, разглеждане на искове или подаване на жалби. Договорът трябва ясно да определя обхвата на работата, датата на завършване и общата цена на услугите, както и график за плащане.

Също така е необходимо да се обърне внимание на факта, че фирмата предоставя гаранция за извършената работа и това също е включено в договора – в случай на недостатъци, изпълнителят ще бъде длъжен да ги отстрани в определения срок. Не забравяйте, че несъвършенствата или други проблеми не винаги са резултат от липса на компетентност, липса на опит или небрежно отношение. Всички хора правят грешки, а договорът и гаранцията осигуряват сигурност и за двете страни.

Допълнително предимство на потенциален изпълнител на покриви е, че има сключена застраховка Гражданска отговорност. Това е допълнителна финансова гаранция в случай на щети в резултат на или по време на работа. Важна е и добрата комуникация с изпълнителя. Ако от самото начало е лесно да се свържете, да общувате с него и той е готов да отговори на зададените въпроси, това опростява целия процес.

Оборудване на строителния екип

Също така си струва да се обърне внимание на оборудването на бригадата, на която искаме да поверим изграждането на покрива. Инструментите и материалите, с които работи екипажът, както и оборудването, с което превозват строителни материали, демонстрират професионален подход към работата и задълженията им. Добре оборудваният екип ще гарантира високо качество и ефективност на работата.