За да си починете от суматохата на ежедневието, понякога просто искате да отидете сред природата и да подишате чист въздух. Можете да решите този проблем, като закупите парцел извън града и там построите къща от бар.

Ние проектираме сградата
На първо място, трябва да създадете проект за бъдещия дом, като вземете предвид желанията на всички, които ще живеят в него. На този етап е необходимо да се определят необходимите строителни материали, да се планира свързването на необходимите комуникации и да се закупят всички необходими материали, както и да се направи чертеж на бъдещата сграда както отвътре, така и отвън.

След това си струва да получите разрешение за строеж и да изчислите всички необходими разходи за това, за да съберете предварително необходимата сума за това. Само след като изпълните тези условия, можете безопасно да започнете строителството.

Фондация
Изграждането на основата е най-трудният етап в строителството на сгради. Качеството на основата влияе върху здравината на цялата сграда. Преди да започнете да го правите, трябва да се запознаете с: геодезическите характеристики на почвата, размерите на бъдещата сграда и нейното влияние върху основата и характеристиките на самата къща.

Създайте основа от дърво или стоманобетон. Но ако искате да имате къща изцяло от дърво, тогава основата трябва да е дървена. В същото време професионалистите съветват да се направи пилотна основа за такива сгради.

Изграждане на дървена къща
Иглолистният дървен материал е най-подходящ за изграждане на дървена къща, тъй като такова дърво не се износва толкова бързо, освен това запазва топлината добре и гарантира висока звукоизолация. Най-често за такива къщи се използва масивен или профилиран дървен материал.

Но преди да започнете строителството, е необходимо да проучите всички плюсове и минуси на избрания от вас материал и да извършвате работа стриктно в съответствие с правилата за строителство.

Профилираният дървен материал е лесен за сглобяване у дома. Сградите от него са устойчиви на различни видове деформации, а самият той има красив визуален вид. Повърхностите от профилирания дървен материал са гладки, така че не изискват допълнителна обработка. Основният недостатък на такъв лъч е липсата на възможност за преустройство на сградата.

Освен това за стените на такъв лъч е необходимо да се направи допълнителна топлоизолация. Изборът на точно такъв лъч обаче значително ще улесни процеса на изграждане на къща. Можете да поръчате изграждането на селска къща при изгодни условия от професионалисти на сайта beautiful-houses-from-bars.rf.

Покрив и подове
По време на изграждането на покрива на къщата се извършват работи по монтажа на греди, топло и хидроизолация. Избира се покривен материал, който не само трябва да предпазва сградата от атмосферни влияния, но и да се комбинира с цялостния дизайн на къщата.

За да бъде вашият дом топъл и уютен, трябва не само да създадете добър покрив и стени, но и да се погрижите за качеството на подовете. Първо трябва да поставите пода и междинните дъски, а след това да започнете да полагате топлоизолацията, върху която евентуално ще лежи подът.

Комуникационни системи
При създаването на проект, на първо място, е необходимо да се разработят най-удобните условия за живот в къщата. Например, за да подадете вода в къщата, можете да направите кладенец в двора. Изборът на отоплителна система зависи преди всичко от местоположението на къщата и вашия личен избор.

Например, не винаги е възможно да се отоплява сграда с газ, поради липсата на газопровод наблизо. Можете да изберете и котел на твърдо гориво. Също така трябва да се погрижите за създаването на канализационна система. Що се отнася до електрозахранването, цялата работа, свързана с електричеството, е най-добре поверена на висококвалифициран електротехник.