Купувайки лятна вила, всеки собственик мечтае да я оборудва в модерен стил. Отминаха дните, когато крайградските зони се използват главно за отглеждане на зеленчуци и плодове. Сега на пазара или в магазина можете да си купите всичко, което искате, ако имате средства.

Летните вили сега се използват като зони за отдих с баня, красива морава и цветни лехи. Имаме нужда от малка и уютна селска къща. Евтините сгради могат да бъдат построени с помощта на рамкова технология.

Това ще спести значителни средства за строителни материали и можете да построите къща сами, имате нужда само от няколко помощника.

Рамковата технология ви позволява да вдигнете къщата за няколко седмици. Благодарение на използването на съвременни изолационни материали, стените на рамковата конструкция ще бъдат леки. Не е нужно да изграждате здрава основа.

Фундамент за рамкова конструкция
Ако на мястото е имало стара сграда с лентова основа, можете да я използвате, като добавите необходимите елементи към размера на новата сграда. Трябва да се изследва старата основа и да се актуализира хидроизолацията.

Под елементите на новата лентова основа е необходимо да се изкопае изкоп до дълбочината на замръзване на почвата и да се подравни хоризонтално.

Поставете пясъчна възглавница на дъното на изкопа и я уплътнете добре (разлейте я с вода). Досадно е да инсталирате кофража, така че горната му част да е над нивото на земята на 20 – 30 см. След изливането на бетона и изсушаването му, основата е покрита с хидроизолационна смес отгоре.

Сутеренно устройство
Мазето е подредено по метода „платформа“. Върху лентовата основа се полага щанга, закрепена с шпилки към фундаментното тяло и завързана с 50 mm дъска. Към дъските за обвързване е прикован чернов под от 25 мм дъска. Пространството между лентата и основата се запълва с пяна.

Монтаж на стелажи и стени
Стените са монтирани върху хоризонтална подова повърхност. Елементите на стенните модули са прикрепени към лентата. Свързването на стелажи в ъглите на къщата се извършва с помощта на метални скоби и плочи.
Разстоянието между стълбовете ще зависи от ширината на изолационния материал.

Покрив
Рафтовата система трябва да бъде монтирана според чертежа, избран от собственика. Това ще ви позволи точно да изчислите всички размери на покрива и необходимите покривни материали, парна бариера и изолация.

Повечето селски къщи са оборудвани с покриви с четири скосявания. Височината на такъв покрив спрямо таванския етаж е 1,5 м. Върху гредите се набива дъска от 25 мм. като грубо покритие с малки празнини, към него е прикрепен пароизолационен филм или обикновен покривен материал.

Като основен покривен материал трябва да се използват меки керемиди.

Обшивка на външната стена на рамката
Отвън всяка стойка на рамката е обшита с дъска от 25 мм. и ширина 100 мм. Желателно е кожата да се закрепи под ъгъл към рамката, за да се увеличи твърдостта. Може да се облицова с плочи от циментови дървесни частици. Той е малко по-скъп, но по-удобен и по-бърз за инсталиране.