Извършването на ремонтни дейности е свързано с риск от непредвидени ситуации. Договорът със застрахователя осигурява защита срещу последствията от подобни ситуации. В днешната публикация отговаряме на въпроса струва ли си да сключите застраховка злополука по време на ремонт?

Защо да изберете застраховка за периода на ремонт или строителство?
Повредата на тръбопровода или електрическата инсталация е един от многото досадни инциденти, които могат да възникнат по време на ремонтни дейности. Защо да изберете застраховка за периода на ремонт или строителство? От какви щети ще ни защити застрахователната полица?

 • Счупване – Счупено стъкло или ваза, напукано огледало или индукционна готварска печка са някои от многото разочароващи обстоятелства, които можем да срещнем, когато преместваме предмети преди или след приключване на ремонта.
 • Пренапрежения – токови удари – е явление, което възниква по-специално по време на ремонт на електрическо окабеляване или модернизация на системата за сградна автоматизация. Те могат да повредят аудио и видео устройства, домакински уреди и компютри.
 • Наводняване – може да възникне при свързване на пералня или съдомиялна машина. Честа авария са при подмяна на водопровод и канализация. Те могат да се случат и когато правим ремонт на покрива и времето внезапно се влоши.
 • Вандалски актове – Вандалите често унищожават имущество и строителни материали, съхранявани пред частен дом. Особено когато знаят, че по време на ремонта в апартамента няма никой.
 • Кражби на имущество – Те се случват също толкова често, колкото и актовете на вандализъм и често са свързани с тях. Трябва да се помни, че инструментите и материалите, оставени пред къщата, могат да бъдат лесна плячка за крадците, както и домашното обзавеждане.Не бива да забравяме, че застраховката на строителните работи също ще ни предпази от финансовите последици от наводненията на нашите съседи или подобни ситуации, които могат да възникнат по време на ремонтни дейности в жилищни сгради.

Какво да търсите при избора на застраховка за строителни работи?
Решението за избор на застраховател е важен аспект за защита срещу финансовите последици от непредвидени ситуации по време на ремонт на дома. Какво да търсите при избора на застраховка за строителни работи?

 • Обхват на застраховката (големи аварии, наводнение, пожар и др.)
 • Защита срещу щети на домашно имущество.
 • С включване на кражби с взлом и актове на вандализъм.
 • Допълнителна застраховка гражданска отговорност в личния живот и правна защита.
 • Повреда на стъклени елементи.
 • Домашната помощ също е полезно решение. Пакетът ви позволява да плащате за малки услуги, като хидравлична помощ или електрически и водопроводни ремонти, които може да са необходими по време на ремонт.

Застраховайте апартамента си в случай на непредвидени ситуации по време на ремонта!
Градушка, спукани тръби или счупено стъкло са част от многото неприятни ситуации, които могат да се случат по време на строителни работи. Ако искате да се предпазите от финансовите последици от щетите, застраховайте апартамента си за злополуки по време на ремонт!