Информация за ремонт на покриви

 1. Какво да направите, ако покрива Ви протече?

  Първо трябва да се качите на таванското помещение и да се опитате да откриете причината за протичането на тавана.
  Причината може да бъде – комина, капандурата, отдушника или друго място. Помислете, кога за последно сте правили ремонт на покрива. Ако е възможно опитайте се да установите горното покритие на покрива – хидроизолация, керемиди, или друго. В никакъв случай не трябва да се опитвате сами да отстранявате проблема, защото това може да задълбочи проблема или да застраши вашия живот. Потърсете нашите услуги и нашите майстори ще дойдат на място, за да направят обстоен оглед на проблема, след което ще изготвим индивидуална оферта за ремонт на покрив.

 2. Какво покритие да избера?
  Покритието се определя от наклона на покрива:

  • От 20 до 50 градуса – керамични и бетонни керемиди;
  • От 15 до 90 градуса – битумни керемиди;
  • От 30 до 60 градуса – естествен камък.
 3. Какви материали да избера за ремонт на покрива?

  Колкото по-качествени материали изберете за ремонт на покрива толкова по-дълголетен ще бъде той, а това ще ви спести проблеми и последващи ремонтни дейности. Разбира се, решението трябва да бъде взето спрямо вашия бюджет и спрямо това колко сте готови да отделите за ремонт на покрив.

 4. Кога е най-подходящо време за ремонт?

  Това зависи от състоянието вашия покрив. Ако повредата е малка, ремонтът може да се направи във всеки удобен за Вас момент, тъй като това би отнело няколко часа. Когато обаче състоянието на покривната конструкция е сериозно и прогнозите са, че ремонтът ще отнеме седмица или повече тогава ремонтът може да започне едва когато атмосферните условия го позволяват. Желателно е да стане в сухо и сравнително топло време. Качествени хидроизолация гарантира предотвратяване на влага и мухъл в сградата или домът Ви. Чрез полагане на качествена хидоризолация ние ще помогнем на Вашата сграда или къща да подобрят функционалните си свойства и ще подсигурим добри условия за максимално дълг живот на основните строителни материали.

 5. Пренареждане на керемиди

  Благодарение на пренареждането на керемиди се предотвратява протичането на покрива и разрушаването на покривната конструкция. Ние препоръчваме пренареждането да се извършва през приблизително 15 години. При този вид ремонт се заменят старата хидроизолационна мушама с нова, подменят се увредените керемиди с нови с цел да се избегния протичания от покрива. Улуците имат предназначение да отвеждат водата от покрива. Улуците са вид дренажна система която предотвратява безразборно стичане на дъждовна вода от всички части на покрива. Благодарение на тях, водата се отвежда където трябва без да бъдат застрашени стените или мазилката на Вашия дом.

 6. Хидрозиолация

  Хидроизолация се използва предимно при плоски покриви, много добре изолира покрива и не пропуска влага. При ремонт на покриви с хидроизолация е препоръчително хидроизолацията да се прави в два пласта (първия пласт без посипка, втория с посипка). Колкото по качествени материали използвате, толкова по дълъг ще бъде неговия живот. С настъпване на зимните месеци, голяма част от хората прибягват към услугите на фирмата за ремонт на покриви. Особено онези от тях притежаващи вили, които посещават няколко пъти в годината. Наясно сте, че колкото по-малко се поддържа и обитава една сграда, толкова по-лесно разрушима е тя. След обемни дъждове и валежи, често се налага поправка на съораженията.