Демонтирането на стария и течащ покрив може да се окаже изключително сложна задача. За съжаление при наличието на проблеми с течащия покрив, това е нещо неизбежно. Особено наложителна е намесата, когато ситуацията не може да бъде овладяна.

Жилищните блокове обикновено разполагат с плоски покриви. Ключов момент при демонтирането на такъв плосък покрив е премахването на дебелия монолитен слой. За да осъществим премахването имаме две възможности:

1. Рязане на обвивката – с използване на специален инструмент “шредер”, с който да изрежете по ивиците на горния покривен слой. Това е особено подходящ метод, ако дебелината на слоя не надвишава 30 милиметра.

2.Брадва за покриви – препоръчва се при слой, по-дебел от 30 милиметра. Тогава се използва специална брадва с дълга дръжка, която е подходяща за отделяне на специфичния слой.

Този процес обаче е изключително продължителен и деликатен. Много е важно и да се извърши в сухо време до 20 градуса поради потенциалното топене на битума. Всички тези детайли изискват подготовка, внимание и най-вече повече от един човек. Затова се обърнете към нашия професионален екип, който ще предостави услугите си във всички етапи на ремонта на вашия покрив!